הפתיחה בקרוב !
אתם עומדים לפתוח בית קפה, מסעדה או אולי להפעיל שירותי קיטריינג קטן אורגני, טבעוני, צמחוני, בשרי. לפני שהעסק נפתח עלינו לוודא שכמה חוקי ברזל ברורים. בין כל ההכנות והסידורים צריך לעשות סדרי עדיפות שונים.
לפני הדפסת התפריטים
קניית הציוד למסעדות זה החלק החשוב ביותר בהכנות. בין שלל המוצרים המוצעים בשוק הארצי שראלי הקטן בקלות אפשר ללכת לאיבוד. שלא נדבר על זה שאנו יכולים ליפול על איזה מוכר מפולפל שיצליח למכור לנו ציוד למסעדות שאין לנו כל צורך בו. אבל משפט אחד שהוא אמר קנה אותנו, אותו משפט שהרעיד לנו איזה שריר קטן בלב, כמו עדיף שיהיה מאשר שיחסר, היום עסקים נפתחים כמו פיטריות אחרי הגשם, או גרוע מזה היום כל עסק שני סוגר.
להיכנס לפרופורציה
יש החושבים לעיתים בתור עסק חדש המעוניין למזער הוצאות, עדיף לקנות ציוד יד שנייה ובהמשך אם העסק ינחל הצלחה נחליף את הציוד לחדש, הכול תלוי ברווחים. האם שיטה זו הוכיחה עצמה? התשובה בהחלט חלוקה, יש משפט שאומר כי הזמני הופך להיות קבוע ומאידך יש משפט שאומר מה שעולה בזול עולה ביוקר. תאמצו לליבכם איזה משפט או קלישאה שאתם רוצים. אבל קודם נבחן את ההיבט החסכוני מול ההיבט השני.
אל תסתכל על הקנקן
פתחתם בית קפה או מסעדה, שולחנות חדשים, ריח של חדש וניקיון מופתי, רואים שהושקעה מחשבה ויצירתיות, יד של גדול מעצבי הפנים נכחה בכל פינה ופינה. השקענו הרבה מאוד כסף עכשיו אנו מחפשים לחסוך, קונים ציוד למסעדות יד שנייה, לא חסרים אתרים שמצעים את השירות הנפלא הזה. נכון יש דברים שבהחלט אפשר לקנות ביד שנייה. למרות שרוב הסיכויים שלא תהיה אחריות חלקית או מלאה ויכול מאוד להיות שציוד המסעדה נראה מרשים, כל עוד הוא לא מוצג בפני הלקוחות שלנו. מקררים יד שנייה כמו חדשים, תנורים אפייה או פלטות חימום, מכשור חשמלי , ציוד מטבח עליו ההוצאות גבוהות במיוחד, עוד יכול לבוא בחשבון. למרות כי עדיף לקנות מחברה בעלת מוניטין שתספק לכם אחריות ותו תקן – משרד הבריאות, אצל חלקנו השגחת כשרות, יבדקו את הפרטים הקטנים ביותר. לכן כשאתם חושבים לקנות ציוד משומש עליכם לעשות בדיקה קפדנית מאוד. שלא תאלצו להוציא כפליים.
כרטיס ביקור
פני המסעדה, זה כרטיס הביקור שלכם, כבר אמרנו שהוצאו אלפי שקלים על מעצב, על ריהוט, על שולחנות וכסאות הכול חדש ומרשים. אפשר לחסוך בדברים מסוימים אבל לא בכלי ההגשה ללקוחות המסעדה או בית הקפה. כאן עלינו להראות פסון. להראות שאנחנו חדשים. ציוד מטבח הכולל סטים וסכו”ם חייב לעמוד בסטנדרטיים מאוד גבוהים. מבחוץ לסועדים ומבפנים לעובדים