כיצד להכין את המטבח לפסח
המטבח הוא האזור בו נעשה רוב השימוש בחמץ, בתהליך הבישול ההגשה אביזרי המטבח והציוד כולו "נספגים" בחמץ, לכן ניקיון המטבח לפסח, זה האזור בו ננקה ביסודיות רבה ונשקיע מאמץ רב יותר משאר חדרי הבית או המסעדה. הכשרת המטבח במסעדה לכשרות מלאה, צריך להיעשות לפי חוקי ההלכה.
הספירה לאחור
את הכשרות במטבח במיוחד לחג הפסח נעשה בימים האחרונים לפני כניסת החג, דהיינו עשרים וארבע שעות לפני ערב החג. לפני ההכשרה של המטבח אין להשתמש באזור או בכלי המטבח בחמץ.
הכשרת כיורי המטבח
כיורי המטבח ככלי מטבח העשויים חרס אינם ניתנים להכשרה. בתקופת הפסח לא נשתמש בכלי החרס ואילו כיורים למטבח שאנו חייבים לעשות בהם שימוש, לא נותרת לנו ברירה לכן כדי להכשירם לחג הפסח נשתמש בכיור פלסטיק, מעיין "אמבטיה" שמולבשת על הכיור עצמו. כיורי נירוסטה בניגוד לכיורים המצויים ניתן להכשיר על- ידי מים רותחים כשם שמכשרים את השיש במטבח.
הכשרת כלי מטבח
איך מכשרים ציוד מסעדות? בתי העסק כשרים לפסח רובם קונים סטים של כלי מטבח חדשים שבממוצע עולה לסועד פחות מ- 40 שקלים. כמובן שהסטים הללו ישמשו אותם לעוד שנים רבות. אם בכל זאת אינכם מעוניינים לקנות סט צלחות וסכום חדשים. האופציה הניצבת מולכם היא הכשרת כלי הזכוכית וכלי המטבח העשויים ממתכת. כלי מטבח העשויים קרמיקה ופורצלן בתקופת הפסח יכנסו למחסן.
הכשרת התנור, הגז והמיקרוגל
הכשרת הגז נעשית בצורה קלה מאוד, את מבערי הגז יש לנקות במים רותחים ולאחר מכן להבעירם בחום המרבי למשך מספר דקות. את מסגרות המבעירים מכשרים על- ידי ליבון באש. כשמדובר בהכשרת המיקרוגל יש להבחין בין שני סוגי מיקרוגל שקיימים בשוק. תנורי מיקרוגל בעלי גוף חימום (השחמה) אותם נכשיר כתנור רגיל, משמע לא להשתמש בתנור עשרים וארבע שעות ולאחר מכן לנקות אותו ביסודיות. תנורי המיקרוגל שפועלים באמצעות קרינה המשמים לחימום ולא לבישול נכשיר על- ידי ניקיונם ביסודיות ולאחר מכן נניח קערה עם מים וסבון נחמם את המים עד להרתחה, האדים יספגו בדפנות המיקרו ובכך נכשיר את המיקרוגל.
כלי בישול וכלי מטבח
דיני הכשרתם של כלי המטבח רבים ומגוונים ומשתנים בין כלי לכלי בהתאם לשימוש בכלי. לכן עליכם להתייעץ עם הרב המוסמך שנתן את תעודת הכשרות האם ניתן לעשות הגעלת כלים או שמא עליכם לרכוש כלים חדשים לפסח או ציוד למסעדות