מה בתפריט?
חוקי הקולינריה מאוד ברורים מנות שף לא יוגשו בכלים פשוטים כמו שאוכל במסעדת פועלים לא יוגש בכלי חרסינה או פורצלן מהודרים. סושי יוגש בכלי עץ מסורתיים או בכלים סולידיים ומרובעים. לכל מסורת כלי מטבח אופייניים וכאן בשלב הזה בעלי מסעדות ובתי קפה אסור שיחרגו מהחוקים. חריגה מהחוקים לעיתים מתפרשת בפני הלקוח כמבזה לכן עלינו להתאים את כלי המטבח לאווירה וקונספט של המסעדה או בית הקפה לכן צריך להתאים את הציוד למסעדותהשונות.
מה בציוד?
אם חלום חייך היה פתיחת מסעדה בית קפה או בר שכונתי. כבר עשית מספיק בירורים, יש לך צפי של רווחים, אחוזים, הוצאות עכשוויות, עתידיות ומתי העסק יניב רווחים. אחרי שניגשת לרואה החשבון, הכול מוצג בגרפים. לפני ההכנות הסופיות עליך לנתב את הדרך להצלחה בין כל המתחרים להיות מובדל מהאחרים. כאן זה לא המקום לדבר על חוקי השיווק והמיתוג על פרסום ויח"צ. כאן זה המקום לוודא שהכנת את הציוד למסעדה או הציוד לבית הקפה הנכון ביותר, פה בעצם אנו עוברים על הכללים ,איזה ציוד מטבח יתאים בדיוק לעסק שלך.
ציוד מסעדות כבר לא כמו פעם
בעבר ציוד מטבח היה מאוד מינימליסטי. תנור, גז, סטים של צלחות וכוסות, סכו"ם. עם השנים נפתחו מסעדות ובתי קפה בעלות קונספט מיוחד, במקום הזה אסור ליפול ועדיף לחסוך בדברים מיותרים ולהשקיע בציוד מסעדות מקצועי שישמש אותך לעוד הרבה שנים. היום בחיפוש בגוגל אתם יכולים למצוא שלל חברות שיספקו עבורכם את הכלים, התנורים, הכוסות והצלחות הכול במקום אחד. מה שיבטיח לכם מחירים זולים יותר. כל ציוד בית הקפה או המסעדה תחת קורת גג אחת. השאלה היא טיבם, מחירים מוזלים בין כל המתחרים לא בעיה למצוא. פה המקום להבין שאנו מדברים על איכות.
מה באמת אנחנו צרכים?
נפתח לרגע את כל הקלפים על השולחן, יש בעלי עסק שיחפשו לחסוך בכל פרט ופרט מהקטן ביותר ועד הגדול ביותר ומאידך יש בעלי עסק שירצו לקנות מלכתחילה את ציוד המטבח והמסעדה היקרים ביותר כדי להבטיח אמינות, איכות, מקצועיות. זה נכון אחרי הכול תמיד עדיף לפנות לחברה בעלת מוניטין, שבכל מקרה של תקלה נמצא מענה ונקבל אחריות לכמה שנים. אך גם כאן לא צריך להיסחף אם בחרתם לפתוח בית קפה קטן ושכונתי אין שום סיבה להשקיע בתנורים תעשייתיים, אם פתחתם מסעדת פועלים אתם תזדקקו לכמה תנורים. צריך להבין בדיוק על אילו צרכים העסק עונה בשביל להתאים את הציוד הנכון. אם נבין את הצרכים של העסק נוכל לחסוך בציוד מיותר ולהשקיע יותר בדברים אחרים, כמו סטים איכותיים של צלחות, מגוון כוסות קפה שתייה קלה או שתייה חריפה. זה המקום להשקיע בציוד מחברה בעלת מוניטין.