מה נחשב ציוד מקצועי במטבחי קייטרינג?

לא כל מי שמחשיב את עצמו כמומחה בבישול ואפייה יכול גם להתחיל לעסוק בתחום של בישול המוני או בשירותי קייטרינג. גם טבחים או אפילו שפים מדופלמים לא בהכרח מסוגלים לבצע את השינוי שדרוש על מנת לעבור מבישול במנות קטנות לבישול עבור כמויות גדולות של אנשים ומדובר בתחום שלם שצריך ללמוד ולדעת כיצד לבצע אותו. גם מי שלומד באופן מקצוע ומסודר לימודי בישול צריך להעמיק את הידע שלו בכל מה שקשור לתחום של ציוד מקצועי למטבח או ציוד לקייטרינג כדי לדעת באיזה ציוד וכלים עליו להצטייד על מנת שהמטבח שלו יתאים לסוג ואופי העבודה.
אפשר לומר ברמת העיקרון שכל כלי, ציוד או מכשיר שקיים במטבח הביתי דרוש ואף חובה שיהיה גם במטבח המקצועי, אך כמובן שהגודל, הנפח ועוצמת העבודה יהיו שונים וגדולים בהרבה. לדוגמא, גם המטבח המקצועי העוסק בשירותי הסעדה המוניים וקייטרינג חייב להיות מצויד בתנורים בעוצמה גבוהה וחזקה, מדיח כלים אחד לפחות, פלטות לצריבה ובישול מהיר וכל אלה כמובן מסתמכים על טמפרטורות גבוהות במיוחד על מנת לקצר ככל האפשר את זמני ההמתנה.

איפה רוכשים ציוד לקייטרינג מקצועי?

ישנם כמה ספקים ברחבי הארץ אשר ניתן להתייעץ עימם וגם לרכוש את כל הציוד הדרוש למטבח המקצועי. כמו בכל תחום, גם כאן ציוד לקייטרינגישנם כמה ספקים וכמה חברות מייצרות וכמובן שיש הבדל בין מטבח המיועד לשמש מסעדה לכמות קטנה של סועדים לבין מטבח העומד לשרת מזנון למזון מהיר. ישנם כמה וכמה פרמטרים לקחת בחשבון וצריך לדעת מראש מהו סוג ואופי המטבח, אילו מנות או איזה סוג מזון הוא עתיד להגיש ומה יהיה סוג האוכלוסייה של הסועדים.
ציוד מקצועי במטבחי או ציוד לקייטרינג הוא ציוד בעל ערך רב וישנה השקעה כספית בלתי מבוטלת בשלבי ההקמה של המטבח ו/או המסעדה. לכן חשוב מאד להקפיד על כל הפרטים מראש ולוודא שהציוד שרוכשים אכן יתאים באופן מושלם למטבח והמסעדה המיועדים. אין ספק שמי שמצליח למצוא בדיוק את סוג הציוד שמתאים לו מבטיח עבודה נוחה ביותר במטבח

שאלות ותשובות

איזה ציוד הכנה בסיסי נדרש למטבח קייטרינג מקצועי?

מטבח קייטרינג זקוק לציוד עמיד, מדויק ובעל קיבולת גבוהה. בארגל תמצאו סירים תעשייתיים, מחבתות בגדלים שונים, כלי ערבוב, מרית נירוסטה, קערות ערבוב מקצועיות ועוד – כולם מותאמים לעבודה ממושכת, ומיובאים ממותגים כמו Mauviel, de Buyer ,PADERNO ו־Kayalar.

מגשי נירוסטה מחולקים, מיכלי אחסון תרמיים, קופסאות שקופות עם מכסה אטום ומדבקות סימון מקצועיות – כולם עמידים לחום וקור, מתאימים לשינוע קל ומאפשרים סידור יעיל של מנות, תוך שמירה על היגיינה ובטיחות מזון.

עגלות שינוע, תיבות מזון מבית Cambro, מיכלים אטומים עם דופן כפולה ופתרונות אחסון חכמים. כל הציוד תוכנן להובלה בטוחה, שמירה על טמפרטורה והגעה נוחה לשטח, גם באירועים מורכבים או מרובי מנות.

כן. ארגל מציעה מגוון מעמדי הגשה, תצוגות מודולריות, מגשי לחם, קערות סלט, מתקני רטבים ויחידות חימום קרמיות – כולם באיכות גבוהה מבית Craster ו־Abert, ומותאמים לאירועים יוקרתיים או בופה מוסדי רחב.

סכיני שף רחבים, סכיני ירקות, סכיני פריסה וציוד חיתוך מקצועי כמו מנדולינות, קולפנים ומספריים חזקים. אנו מציעים ציוד של SICO, Triangle ו־Westmark, עם נוחות ארגונומית, עמידות גבוהה וחיתוך מדויק שמייעל את העבודה.

סכו"ם נירוסטה איכותי 18/10 – מזלגות, כפות, סכינים וכפיות במבחר עיצובים – מבית Mepra, Broggi ו־HEPP. הסכו"ם שלנו מתאים לשטיפה אינטנסיבית, נוח לאחיזה ונשמר מבריק לאורך זמן.

בארגל תמצאו צלחות אישיות מעוצבות, כוסיות פורצלן קטנות, קעריות טאפאס, כפות הגשה ומגשים מיוחדים – פתרון מושלם למנות פתיחה, טעימות ושירות אלגנטי של מזון באירועים עסקיים או פרטיים.

באמצעות מיכלי אחסון תרמיים של Cambro, קופסאות אטומות, מגשי אחסון מחולקים ותאי קירור ניידים – כל אלו מאפשרים שימור בטוח של טמפרטורה, מניעת חמצון ואיבוד לחות עד רגע ההגשה.

עגלות שירות עמידות עם גלגלים שקטים, תאים נשלפים, משטחי נירוסטה ופינות מעוגלות – מבית Ascolia – אידיאליות למעבר קל בין עמדות, ניקיון מהיר והצבה גמישה בשטחי הגשה משתנים.

כן. אנו מציעים סטנדים להרמות גובה, קופסאות תצוגה מזכוכית, מגשים שקופים, רשתות קירור ומעמדים ייעודיים – להצגת קינוחים, עוגות ומאפים בצורה מוקפדת, מרשימה ונוחה להגשה עצמית.

באמצעות חלוקה לתחנות עבודה מוגדרות, עגלות ציוד ניידות, כלי עבודה נגישים, סידור לוגיסטי נכון ואביזרי בישול קלים לתפעול – הכל זמין בארגל, בהתאמה אישית לפי גודל צוות ואופי האירוע.

בהחלט. מעבר לדיספנסרים מעוצבים לעמדות שתיה יוקרתיות, יש לנו כוסות קריסטל או זכוכית, ספלי פורצלן, קנקני שתייה מעוצבים וכוסות ליין מבית Zwiesel ONIS – להגשה אלגנטית, עמידות גבוהה ונראות שתואמת לקו אירוע מוקפד.

צלחות בגוונים ניטרליים, קערות עומק, תחתיות ותבניות הגשה מבית Revol, Rosenthal ו־Schonwald – מתאימים לשירות קלאסי, מוקפד או בופה פרימיום.

כן. הציוד של Cambro מיועד בדיוק לכך – מיכלים אטומים, עגלות שינוע, מחממים ניידים ועגלות שמיועדות לפריסה בתנאי חוץ, כולל עמידות לשמש, רטיבות וטלטולים. 

חיסכון במקום, עמידות בפני לחות, חום וקור, קיבולת גבוהה, נוחות ניקוי ומודולריות מלאה.מדפים מבית Cambro ו־Metro, מתאימים לחדרי קירור ומקפיאים, בתי מלון ומוסדות בריאות,  מחסני אחסון יבשים  מטבחים תעשייתיים ומסעדות

ציוד מטבח נלווה לטבחים בקייטרינג כולל מגוון אביזרים כמו סירי חימום ניידים, מגשי הגשה מקצועיים, כלי מדידה, סכינים וקרש חיתוך איכותיים, כלי ערבוב וקערות נירוסטה, וכן ארגזי אחסון ושינוע נוחים. כל הציוד מותאם לעבודה זריזה בשטח, לשמירה על איכות וטריות המזון ולתפעול יעיל של הצוות.

סינרים, חולצות שף, נעלי עבודה נגד החלקה, כובעים וביגוד אחיד – ליצירת הופעה מקצועית ונוחה, שמתאימה לעבודה בשטח או בשירות באירוע רשמי.

בהחלט. מומחי ארגל ילוו אותך משלב התכנון – כולל בחירת ציוד, סידור נכון של חלל העבודה, התאמת כלים לפי תפריט והכנה לאירועים מרובי משתתפים.

כי בארגל תמצאו את כל הציוד הנדרש במקום אחד: מטבח, בופה, שינוע, סרוויס והגשה – עם מעל 10,000 מוצרים, מותגים מובילים, ליווי אישי ואספקה מהירה שמאפשרת לכם להתרכז במה שחשוב באמת – באוכל.

עוד מהבלוג שלנו

עיצוב המטבח הוא הרבה יותר מסתם פונקציונליות. בעידן המודרני, המטבח הפך לחלק בלתי נפרד מהבית, כזה המשקף את הסגנון האישי

בעולם המסעדנות, שבו כל פרט משחק תפקיד במכלול החוויה הקולינרית, בחירת כלי האוכל אינה רק החלטה פרקטית אלא גם חלק

אומרים שטרנדים באים וחולפים אבל שנת 2022 מביאה איתה תחושת דה ז'ה וו. הרבה מהמגמות שהחלו בשנת 2021 ממשיכות איתנו

נשמח לדבר איתך

אפשר גם להשאיר פרטים ונחזור אליך במהירות