ציוד למטבחים ולאירועים
החלטתם לארגן אירוע קטן, לא הפקה גדולה, לא הרבה מוזמנים, אולי בגינת הבית, בחצר האחורית או אפילו בגג. אירוע המונה מספר לא מובטל של מוזמנים, כל שעליכם לדאוג זה לכמה כללים חשובים. הכינו רשימה מלאה של מספר המוזמנים וגם מלאי של ציוד למסעדות במידה ובחרת באירוע המלווה במוזיקה הקפידו על עזרים טכניים שעברו לא פעם ולא פעמיים בדיקה יסודית, עליכם לוודא שתהיה גם מערכת חילופית אחרי הכול אנו מכירים את מרפי מספיק טוב. הכלל השלישי ואולי החשוב מבין כולם לדאוג שיהיה מספיק אוכל לכולם, אחרי הכול עדיף לתרום מנה מיותרת מאשר להשאיר בטן מקרקרת. השלב הבא לו חשיבות עליונה, לדאוג לכמות כלים מספיקה, סטים של צלחות, כוסות וסכו"ם ובכלל כלי מטבח, אם בחרתם בקייטרינג חיצוני, לוודא שכמות הכלים מספיקה, לא לתת לאורחים לחכות לצלחות וסכו"ם בבופה, אולי זה יחשב עבורם כזניח, אבל לעיתים אנשים בוחנים דווקא את הדברים הקטנים.
הכנסו לקטלוג המוצרים שלנו
כללי בסיס לאירוע – ציוד למטבחים
אתם מתכננים אירוע סולידי או גרנדיוזי, באולם או בגן המצריך קייטרינג חיצוני או אפילו פנימי. לא פעם שהולכים לטעימות אנו רואים מנות מפוארות שערבות לחך. ביום הטעימות ההשקעה היא עצומה, המנות מפוארות ומהודרות. הגיע יום האירוע בזמן המזל טוב החיבוקים והנשנושים, לפתע אנו הופכים מבועתים. האוכל טוב המנות נראות מרשים. אבל מה לגבי איכות הכלים. פס שחור בצלחת, כוס סדוקה. לעיתים הספקים מנסים לחסוך את הכסף על חשבון דברים לא הגיוניים, לקוח אחד מרוצה על פי חוקי השיווק, זה שבעה לקוחות חדשים וכמה לקוחות חוזרים, אל תיפלו בדברים החשובים.
חוקי הקולינריה
חוקי הקולינריה מאוד ברורים ויש כמה חוקים עם דגשים מאוד חזקים. למשל סושי בצלחת עגולה אצלנו קונים גם מרובעות לסושי. אם
פעם ישבתם במסעדה יפנית, אתם וודאי יודעים שהכלים והמסורת היפנית מתחלקים לשניים. הגרנדיוזי ולעיתים המצועצע- כמו הגשת סושי ודגים נאים בצלחות דמויות סירה ומקושטות במלוא הדרם. מנגד כלי מטבח המינימליסטיים הכוללים משטח עץ חלק, או כלי מטבח העשויים פורצלן בצבעים שונים, או כהה מאוד כמו שחור ירוק ואדום, או לבן חלק ומקלות במקום סכום. כל אחת מהצורות האלו מקובלת, אם בחרתם באירוע בנוסח יפן עליכם להתאים ציוד למטבחים הכולל כוסות, צלחות סכו"ם קערות רטבים לקונספט האירוע שישתלב לכלל האווירה ויצור את ההרמוניה הנכונה.
אירוע חד פעמי – הכלים לא
לעיתים המחשבה הראשונה שעולה לנו בראש לפני הפקת/ארגון אירוע, לאחר שבחרנו את מנות המזון יהיה לחסוך כמה שיותר בכסף, אחרי הכול אירוע מצריך מאמץ כספי, נפשי ופיזי. אותו אירוע המיוחל יהיה חד פעמי, כזה שייזכר היטב במוחם של המוזמנים. היום בהחלט ניתן למצוא ציוד מטבח מהודר ועם זאת חד פעמי. הבעיה בציוד המטבח הנ"ל היא כפולה מצד אחד ציוד מטבח חד פעמיים תמיד יוריד את הרמה והדבר השני והלא פחות חשוב את איכות הסביבה.